BorsaAnaliz.net

Türkiye'nin Borsa Analiz Sitesi

Borsa

İşte Borsa İstanbul’un corona’ya tepkisi

Corona virüsü salgını ve petrol şoku tüm dünya borsalarını olduğu gibi Borsa İstanbul’u da etkiliyor. Haftanın ilk iki gününde toplamda yüzde 7,8 düşen BIST 100 endeksi, Türkiye’de ilk coronavirüsü vakasının tespit edildiğinin resmen açıklanmasının ardından bugün saat 16.00 itibarıyla yüzde 2 oranında ekside. Farklı sektörlerin hisse performansları arasında ise ciddi farklılıklar bulunuyor.

DOLAR

EURO

ALTIN

İLAÇ VE PERAKENDE YÜKSELİŞTE, FUTBOL KULÜPLERİ DÜŞÜŞTE

Reuters’ta yer alan bilgiye göre; bugün güçlü alımların gözlendiği gıda ve perakende sektörü hisselerinden BİM yüzde 13, Migros yüzde 13, Şok Marketler yüzde 12, Carreforsa yüzde 16, Bizim Toptan yüzde 15, Ülker yüzde 9, Kerevitaş yüzde 11 primli seyrediyor.

Öte yandan, endeks satışların hızlanmasıyla gıda ve perakende sektörü hisselerinde de sabah saatlerine göre düşüş görüldü. Saat 16.00 itibarıyla BİM yüzde 6,8, Migros yüzde 8, Şok Marketler yüzde 7,5, Carrefoursa yüzde 12,8, Bizim Toptan yüzde 11,3, Ülker yüzde 1,3, Kerevitaş yüzde 5,2 artıda.

Sağlık sektörü ile ilişkili hisselerde de güçlü alım gözleniyor. Saat 16:00 itibarıyla Deva Holding yüzde 18,2, Selçuk Ecza yüzde 16,6 yükselişte.

FUTBOL KULÜPLERİNİN HİSSELERİ DÜŞÜYOR

Futbol kulüplerinin hisselerinde ise yüzde 3 ile yüzde 7 arasında değişen oranlarda düşüş var. Gençlik ve Spor Bakanı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun bugün yaptığı “Liglerin ertelenmesi ve maçların seyircisiz oynanması gündemimizde yer almıyor” açıklamasının ardından futbol kulübü hisselerindeki düşüş oranları kısmen azaldı.

İlginizi Çekebilir;  OYAK’ın kredi notu düşürüldü

İLGİLİ HABERGıda Perakendecileri Derneği'nden corona virüsü açıklamasıGıda Perakendecileri Derneği’nden corona virüsü açıklaması İLGİLİ HABERSağlık Bakanlığı Türkiye'nin ilk corona hastasını anlattıSağlık Bakanlığı Türkiye’nin ilk corona hastasını anlattı

Bir yanıt yazın