BorsaAnaliz.net

Türkiye'nin Borsa Analiz Sitesi

Borsa

Seyitler Kimya Ana Pazara Geçti. Hisse Düşüşe Geçti

SEYKM hisselerinin 8 Mayıs Cuma gününden itibaren Ana Pazar Grup 1’de işlem görmeye başlayacağı açıklanmıştı. Ana Pazarda işlem görmeye başlayan hisse hızlı bir düşüş ile yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı.

MEDİKAL SEKTÖRÜ UÇUŞTAYKEN ÇAKILDI

Şirket, kendi markaları ile hastane ve sağlık kuruluşlarında kullanılan tıbbi flasterler, yara örtüleri, ilkyardım bantları ve romatizma yakısı üretiminde bulunuyor. Seyitler Kimya ürünlerinin büyük bölümünü kendi tesislerinde üretip satıyor. Firmanın, tüm ürünleri, CE, GMP, GLP sertifikalarına sahip. Üretimi kauçuk ve akrilik esaslı olan şirket, satışlarının yüzde 30’unu ihraç ediyor.

Yaşanılan salgın hastalık döneminde pek çok medikal sektör firması hisselerinde büyük yükseliş yaşanırken Seyitler Kimya da yaşanan bu düşüş yatırımcılarda hayal kırıklılığı yarattı.

KOVİD-19 A YÖNELİK İMALAT İLE İLGİLİ ŞİRKET SESSİZ

Kovid-19 salgın döneminde medikal sektöründe yer alan pek çok firma salgının önlenmesine yönelik ürünlerin üretilmesine yönelerek önemli bir iş hacmi yaratmış durumda. Devlet tarafından bu ürünlerin üretimine yönelik teşvikler arka arkaya açıklanırken tüm gündem bu yönde ilerliyor. Seyitler Kimya ise bu konuda sessizliğini koruyor. Bu yönde üretimi olmayan firmaların dahi üretimlerini bu sektöre kaydırmaları görünürken hali hazırda bu sektörde üretim yapan şirketin sessiz kalması yatırımcıları düşündüren diğer bir konu olarak dikkat çekiyor.

SPK CEZALARI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Seyitler Kimya Sanayi (SEYKM) pay piyasasında geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen işlemlerle ilgili inceleme başlatmış ve sonucunda SEYKM pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırdığı belirlenen Sefer Külük’e 212 bin 264 lira, Erkan Yılmaz’a 66 bin 897 lira, İsmail Külük’e 33 bin 763 lira, Hakan Yıldız, Tahsin Arslan, Aysel Çöpbacak ve Ahmet Memiş’e de 30 bin 961’er lira olmak üzere, toplamda 437 bin 768‬ lira para cezası uygulanmasına karar vermişti.

İlginizi Çekebilir;  Rubns Hisse Yorum - Rubenis Tekstil Halka Arz Raporu Yayınlandı - Rubns Hisse Yorum, Rubns Hisse Grafik

Bir yanıt yazın