BorsaAnaliz.net

Türkiye'nin Borsa Analiz Sitesi

Borsa

10 sene tutmayı düşünmüyorsan hisse alma

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Mart ayındaki dip seviyelerden hızlı toparlandı. Birçok yatırımcı borsalara dönmenin güvenli olup olmadığını tartışıyor.

Bazı stratejistler günümüz piyasalarını, borsalar tarihin en uzun boğa koşusu öncesi olan Mart 2009’a benzetirken Marketwatch yazarı Mark Hulbert’e göre paranıza on sene dokunmamaya kararlıysanız şu anda borsaya yatırım yapmayı düşünebilirsiniz.

Hulbert’e göre S&P 500 endeksinin korona virüs pandemisi sonrası iyileşmesi çok uzun sürecek. Tarihsel olarak hisse senetlerinin 10 senelik performansı tahvillerden %80 daha iyidir. Tahvil piyasası hala çok yüksek seyir ederken hisse senedi yatırımları 10 yıldan daha uzun süre dokunmadan bırakmaya hazır olmanız gerekir.

Pennsylvania Üniversitesi’nde finans profesörü olan Jeremy Siegel’a göre borsalar uzun dönem yatırım yapmak içindir. Örneğin borsalar 1801’den beri beşer yıllık süreçte tahvillerden %71 oranında daha iyi performans gösterdi. Geçmişteki oranları gelecekte de aynı kalacağını varsayarsak bugün borsaya koyduğunuz paranın önümüzdeki beş yıl içinde tahvilden daha iyi performans göstermeme olasılığı %29’dur. Şu anda çok düşük olan tahvil getirileri ile, bu oran gerçekten cesaret kırıcı.

Hisse senetlerin tahvillerden %95 oranında daha iyi performans göstermesini istediğinizde ise tarihsel olarak 20 sene beklemeniz gerekecek. Korona virüs kaynaklı kısıtlamaların kalkması hisse senedi performansını artırabilir.

İlginizi Çekebilir;  Wall Street'e satış gelse de vadelilerde yön yukarı

Bir yanıt yazın