BorsaAnaliz.net

Türkiye'nin Borsa Analiz Sitesi

Aracı Kurum Raporları

Banka hisselerinde gün içinde kar satışları yaşanabilir

Güne pozitif eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi bankacılık endeksindeki güçlü yükselişin desteğiyle günü %1,06 artışla 1.205,37’den kapattı. Bankacılık endeksi pozitif ayrışarak günü %4,41 yükselişle kapatırken, bankacılık endeksi uzun süre sonra güçlü yükseliş gerçekleştirdi. Yurtdışı majör borsalar BIST kapanışında genel olarak hafif eksideyken, satışlar BIST kapanışı sonrası devam etti.

ABD ek teşvik paketi konusundaki belirsizlik nedeniyle ABD vadelileri güçlü satışlarla karşılaştı. TL, EM para birimlerindeki güçlenmeye paralel günü sınırlı değer kazancıyla kapattı. Banka hisseleri 3Ç kar beklentileri, normalleşme adımları, TCMB faiz artışı beklentileri ve Maliye bakanı Berat Albayrak’ın yabancı yatırımcılarla görüşme yapacak olmasının da etkisiyle günü güçlü yükselişle kapattı.

Yurtdışı piyasaların gözü ABD ek teşvik paketi görüşmelerinde olacak.

Paket konusunda seçim öncesinde anlaşma sağlanırsa yurtdışı borsaların yükselişine devam etmesi beklenir. Aksine paketin seçim sonuna kalması ve son dönemde artan vaka sayıları sonrası bir çok ülkenin tedbirleri arttırması, global risk iştahını düşürerek borsalarda güçlü kar satışları yaşanmasına neden olacaktır. VIX endeksi 29 seviyelerinde seyrederken, endeksin 30’lu seviyeler üzerine yönelmesi başta ABD borsaları olmak üzere volatilite ve kar satışlarının güçleneceğine işaret edecektir. Yurtiçinde ise kurlardaki gerilemenin devam etmesi durumunda BIST’te yükselişin bankacılık hisseleri öncülüğünde devam etmesi beklenir. Son iki günde BIST’te banaklarda güçlenme yaşanırken, bankacılık dışı hisselerden bankalara doğru bir geçiş görüyoruz.

Değerleme olarak cazip seviyelerde olan bankalarda kar beklentileri ve yabancıların tekrar BIST’e dönebileceğine yönelik beklentilerle yükseliş eğilimi kısa vadede devam edebilir. Bugün veri tarafında
ABD’de açıklanacak konut ve inşaat başlangıçları verileri ile ABD teşvik paketine yönelik gelişmeler takip edilecek. ABD vadelileri BIST kapanışına göre %1 üzeri düşüşle seyrederken, Asya borsalarında karışık bir görünüm var. Endeksin güne sınırlı kar satışlarıyla başlaması beklenirken, kar satışları devam etse de belli seviyelerde alım fırsatı olarak değerlendirilmesi beklenmektedir. Güçlü yükseliş gerçekleştiren banka hisselerinde gün içinde kar satışları yaşanabilir.

İlginizi Çekebilir;  Piyasaları baskılayan vakalar artıyor