BorsaAnaliz.net

Türkiye'nin Borsa Analiz Sitesi

Aracı Kurum Raporları

Endekste olumlu görünüm korunuyor

BIST 100: Endekste dengeli bir açılış bekliyoruz. Bankacılık sektörü önderliğinde gerçekleşen yükselişin ardından global piyasalarda yaşanan kar satışlarına karşın genel olumlu görünümün korunacağını düşünüyoruz. 1203 ve 1197 destekler, 1215 ise direnç olarak takip edilebilir…

TL Bonolar: Tahvil faizlerinde yaşanan sınırlı geri çekilmenin ardından 2-10 yıl vadeli tahviller için %13,50 bileşik faiz seviyesi direnç olarak geçerliliğini korumakta. Hazine ihaleleri izlenecek…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında kısmi değer kayıpları yaşarken, içeride dolar kurunda 7,85-7,87 bandı destek bandı olarak takip edilecektir…

EUR/USD: 1,1730 üzerinde kalma eğilimi sergileyen paritede 1,18 kısa vadeli direnç olarak takip edilecektir. Dolar endeksinde düşüş hız kesmiş durumda…

Günün Öne Çıkanları:

o Hazine sabit kuponlu 2 yıl vadeli tahvil ile 7 yıl vadeli değişken faizli tahvilin yeniden ihracını gerçekleştirecek…
o ABD’de P&G ve Philip Morris 3Ç finansallarını açıklayacak…
o ABD’de inşaat izinleri ve konut başlangıçları verileri izlenecek…

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 515 düzeyinde. ABD piyasalarında teşvik paketine dair belirsizlikler satış getirirken, Asya seansında karışık bir seyir hakim. TL varlıklarda dengeli bir seyir yaşanması beklenebilir. Endekste yükselen trend üzerinde teknik görünüm güçlü kalmaya devam edecek.

Avrupa’da salgın vakalarında yaşanan artış ve ABD’de teşvik paketine yönelik belirsizlik küresel risk iştahını sınırlıyor. Bu sabah Asya borsaları hafif geri çekilirken, ABD vadeli endeks kontratları hafif yukarı tepki gösteriyor. BIST 100 Endeksi’nin ise dengeli bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

İlginizi Çekebilir;  Endekste kısa vadeli görünüm güçlü

Endekste banka hisseleri öncülüğünde güçlü görünüm korunuyor. 1203 ve 1197’yi aşan endekste bu seviyeler destek haline geldi. 1215 ilk planda direnç olarak takip edilebilir. Endekste kısa vadeli yön yukarı olduğundan mevcut trade pozisyonlarının korunmasını öneriyoruz.

TL tahvillerde ortalama fonlama faizinin yukarı gelmesi ile kısa vadeli tahviller yükselişini sürdürürken, uzun vadeli tahvillerde risk iştahı toparlanması ile daha sakin bir seyir var. Eurobond piyasasında düşen ABD tahvil faiziyle beraber olası tepki alımı sıınırlı kalabilir, Türkiye’nin CDS risk priminde de limitli düşüş var.

EUR/USD paritesinde 1,1730 üzerinde 1,18 direnç olarak geçerli.

GBP/USD paritesinde Brexit belirsizliği ile 1,30 direnç konumunda.

USD/JPY için 105,80 direnci korunmakta. Gelişmekte olan ülke para birimleri genel olarak dolar karşısında kazanımlarının bir kısmını geri verirken, içeride dolar kurunda 7,96 direnç konumunda. Euro kurunda da 9,30 ve 9,37 izlenecek kısa vadeli dirençler.

OPEC tarafından gelen üretim kısıntılarına uyulacağına dair açıklamalar kar satışlarına neden olmakta. Brent petrol 42-43 dolar varil bandında. Altın fiyatlarında 1910 direnci bir kez daha çalışırken, 1882 destek konumunda. Gram TL bazında 485 seviyesi altında 480 destek konumunda izlenecektir.

BIST 100 Endeksi’nde 1173 üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu.

Gösterge tahvil faizinde %14,00 destek seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.