BorsaAnaliz.net

Türkiye'nin Borsa Analiz Sitesi

Aracı Kurum Raporları

Endişeler piyasalarda satışların hız kazanmasına neden oldu

ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Pelosi, mali teşvik paketi için yürütülen müzakerelerde son tarihin salı günü (bugün) olduğunu ifade ederken, konu ile ilgili gelişmeler piyasalar ve risk iştahının seyri açısından önemini koruyor. Vaka sayılarındaki artış ve tedbirlerin sıkılaştırılması ise risk iştahı üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. ABD’deki teşvik paketi görüşmeleri ve salgın konusundaki gelişmeler yakından izlenecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

15:30 ABD – İnşaat İzinleri Önem: Yüksek •
15:30 ABD – Konut Başlangıçları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Teşvik paketine ilişkin beklentilerle hisse piyasaları haftaya olumlu bir havayla başlarken, pakete ilişkin belirsizliklerin gündeme gelmesi ve salgın kaynaklı endişeler piyasalarda tekrardan satışların hız kazanmasına neden oldu. BIST-100 Endeksi ise bankalar öncülüğündeki alımlarla günü %1,06’lık yükselişle 1.205,37 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri aşan düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Çin borsaları haricinde kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne bir miktar satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,88 – 7,89 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,88’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Pozitif teknik görünümün korunduğu BIST-100 Endeksi, bankalar öncülüğündeki alımlarla dün en yüksek 1.209’lu seviyeleri test etti ve günü kısa vadede direnç olarak izlediğimiz 1.205,37 seviyesinden tamamladı. Endekste 1.205 üzerinde kalıcılığın korunması durumunda
1.215 – 1.228 ve tarihi zirvenin bulunduğu 1.245 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Yurt dışı piyasalardaki seyir ve kur cephesindeki fiyatlamalar önemini korurken, endekste geri çekilmelerde
1.193 ile eylül ayının son bölümünden itibaren etkili olan kısa vadeli yükseliş trendinin geçtiği 1.177 seviyesi ilk önemli destek noktalarıdır. Yükseliş trendi üzerinde yukarı yönlü pozisyonların korunabileceğini değerlendirirken, trend altında 1.166 ve 1.155 seviyeleri gündeme gelebilir.

İlginizi Çekebilir;  Hisse bazlı hareketler ön plana çıktı