BorsaAnaliz.net

Türkiye'nin Borsa Analiz Sitesi

Aracı Kurum Raporları

Aşı gelişmelerinin ekonomik etkileri için erken

Güne yatay seyirle başlayan BIST100 endeksi günün geri kalanında zayıf seyretti ve %2.6 kayıpla 1,259 seviyesinden kapanış yaptı.

İşlem hacmi 27.6 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 18 hisse değer kazandı, 80 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL 7.72 seviyesinden işlem görürken, sabah saatlerinde yurtdışı vadeli piyasalarda ise zayıf bir seyir izleniyor.

Son haftada güçlü seyreden küresel hisse endekslerinde de soluklanma izliyoruz. ABD’de endeksler satıcılı seyrederken, Asya’da da özellikle Çin’den gelen iflas haberleri fiyatları baskılıyor. Öte yandan, hem FED Başkanı Powell hem de ECB başkanı Lagarde vaka sayılarındaki artışın toparlanma sürecine zarar verdiğini, aşı gelişmelerinin ise ekonomik etkileri açısından erken bir safhada olunduğunu belirtti. Özellikle Powell’ın açıklamaları ABD tahvil faizlerinde gerilemeyi tetikledi.

İçeride ise TCMB faiz kararı öncesinde hisse senetlerinde kar satışı izlenirken, TL gücünü koruyor. Dün yapılan kabine toplantısı sonrasında açıklanan bazı kısıtlamaların öncesinde fiyatlandığını düşünüyoruz, bu nedenle TL varlıkların seyri açısından TCMB kararını daha etkili görüyoruz. Bugün
Avrupa’da enflasyon verileri açıklanacak.

BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz. Dün bankalar öncülüğünde hızlı bir düşüş yaşayan endekste 1,275 ve 1,265 destekleri altında risk artıyor. Ancak teknik görünüm açısından 1,255-1,240 destekleri izlenebilir. Endeksin kısa vadede yeniden güçlenebilmesi için 1,275 aşılmalıdır.

 

 

 

İlginizi Çekebilir;  Olmuksan Ana Pazar'a çıkmaya hazırlanıyor