BorsaAnaliz.net

Türkiye'nin Borsa Analiz Sitesi

KulisBorsa

Selim Sayılgan İçin Çılgın Kurtarma Planı

Kervansaray Yatırım Holding e Kayyum atanmasının ardından spekülasyonların ardı arkası kesilmiyor. Mahkeme tarafından şirket yönetimine atanan kayyumlardan Selim Sayılgan’a adeta jest olacak kurtarma planı kulislere düştü.

Şirketin iştiraki Bahar Döşem Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin Akbank T.A.Ş. ye olan borcunun tasfiyesi için ilgili bankanın rehinli hisseleri satışa çıkardığı duyurulmuştu. Kayyumların KAP’a yaptığı açıklamada Bahar Döşem Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin maliki olduğu hisse senetlerinin blok halinde satışı işleminden ötürü şirketin ve yatırımcılarının uğrayabileceği zararlara da dikkat çekilmişti. Buna rağmen ilgili banka alacağının başka kişi ya da kişilere temlik edilmesine aracılık edildiği duyumları kulislerde konuşuluyor.

Piyasada konuşulan duyumlara göre Selim Sayılgan, Bahar Döşem Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin Akbank’a olan borcunda kefil yani dosyanın borçlusu. Selim Sayılgan kendi hisselerini kurtarmak amacıyla Bahar Döşemin Akbank’a olan riski, kişi yada kişilere satılacak. Böylece hem Akbank’ın Uludağ Oteli üzerinde ki ipotek şirketin mülkiyetinden çıkarılmış olacak hem de bahar döşemin hisseleri şirket dışına çıkarılmış olacak.

Kervan Yatırımcısı Yine Zarara mı Uğrayacak

Bu işlemlerden Şirket Yatırımcılarının ise hiçbir menfaat ve kazancı bulunmuyor. Kulislerde konuşulanlara göre  Selim Sayılgan’ın hisse senetlerine dokunulmadan, şirketin otel ve hisseleri birilerine menfaat sağlamak amacıyla çılgın kurtarma planı olarak devreye alınıyor. Şirket yatırımcılarının hiçbir menfaati bulunmayan bu işlemlere karşı kayyumların duruşu ise merak konusu, kulislere göre kayyumların bu işlemlere onay vereceği yönünde. Daha önce çıkan haberlerde Selim Sayılgan tarafından Kayyuma atanmaları sağlandığı iddaa edilen Kayyum başkanı ve üyeleri bu oyunlar karşısında önemli bir sınav verecek gibi görünüyor.

İlginizi Çekebilir;  Aksa Jeneratör’de üst düzey atama

 

Doğrulama gibi Yalanlama Haberi KAP ta Yayınlanmıştı

Ulusal basında yer alan Rüşvet haberleri sonrasında Şirketin yönetimini elinde bulunduran kayyum tarafından KAP ta yapılan haber büyük şaşkınlık yaratmıştı. Mahkeme tarafından bağımsız şekilde şirketi yönetmek için atanan Kayyum kendilerinin taraf olduğunu hatta Selim Sayılgan tarafında yer aldıklarını ispatlayacak ibarelerle dolu bir KAP haberi yayınladılar. Basında çıkan haberlerde Selim Sayılgan ın mahkemeleri organize ederek ve yetkililere rüşvet vererek şirkete kendine yakın kişileri Kayyum olarak atanmasını sağladı iddaa edilmişti. Buna karşılık KAP ta yapılan haber sanki Selim Sayılgan ın kaleminden çıkmış gibi Zeynep Tümer i hedef alarak iddaaları yanıtlamaya ve saptırmaya çalışarak adeta yalanlama yapmak isterken doğrulama yapmalarına sebep oldu. Şirkette hiçbir hissedarlıkları bulunmayan diyerek Zeynep Tümer i hedef alan açıklama yayınlayarak tarasız ve bağımsız kayyum olmadıklarını neredeyse ilan etmiş oldular. Alel acele hazırlandığı belli olan haberde “bir takım eski ve yönetim kurulu üyeleri” şeklinde anlamsız bir cümleyle, yatırımcıların desteği ile Genel kurul tarafından seçilmiş olan ve şüpheli mahkeme kararı ile görevden alınan eski Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer zan altında bırakılmaya çalışıldı.

 

KAP haberi;

24 Kasım 2020 tarihinde bir kısım medya organlarında çıkan “ünlü holdingde kayyum skandalı” şeklindeki haberlerin maddi gerçeklikle ilgisinin bulunmadığı, mahkeme kararıyla şirkete tarafsız ve bağımsız kayyum atanmasını sindiremeyip, şirkette hiç bir hissedarlıkları bulunmayan bir takım eski ve yönetim kurulu üyelerinin yaptırdığı soyut içerikli ve dayanıksız, yatırımcıları yönlendirme ve/veya yönlendirme amaçlı haberlerden ibaret olduğu, yargılamaların devam ettiği mahkeme ve/veya mahkemeleri baskı altına almaya yönelik haberler olduğu, ilgili haberleri yapan veya yaptıran kişi/kişiler ve yayın organları ili ilgili cezai şikayetler başta olmak üzere şirket menfaatlerini korumak adına tüm hukuki yollara müracaat edileceği, bu konuda şeffaf yönetim anlayışı gereği yatırımcılarımızın tüm süreçten bilgilendirileceği, kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlginizi Çekebilir;  Bursa Kervansaray Otelde Ruhsat Krizi Bitmiyor - Selim Sayılgan Ceza Aldı Fakat Durmuyor

Borsada İlk Kez Küçük Yatırımcı Desteği ile Başkan Seçilmişti

Kervansaray Yatırım Holding Genel Kurulu Şubat ayında farklı bir Kayyum tarafından olaylı şekilde gerçekleştirilmişti. Genel Kurulda Çoğunluğa sahip olan küçük yatırımcıların desteği ile Zeynep Tümer başkanlığında hazırlanan yönetim kurulu göreve seçilmişti. Yine Selim Sayılgan’ın başvurusu ile mahkemece atanan Kayyum tarafından gerçekleştirilen genel kurul rekor bir sürede tam 10 saat sonunda tamamlanarak tarihe geçmişti. Selim Sayılgan ın başvurusu ile Selim Sayılgan’ın belirlediği otelde yapılan, Fakat yatırımcının Zeynep Tümer’e destek vereceği belli olmasından sonra problemler ile başlayan Genel Kurulda İnternetin kesilmesi dahil pek çok engelleme yaşanmıştı. Buna rağmen Yatırımcıların özverisi ile gerçekleşen genel kurul da Zeynep Tümer belki de Borsa tarihinde ilk kez Küçük Yatımcının desteği ile seçilen Yönetim Kurulu Başkanı olmuştu.

 

Şu an yönetimde bulunan Kayyum, yukarıda verilen açıklamasında Genel kurula katılan Kervansaray Yatırımcısını adeta yok sayarak Zeynep Tümer ve seçilen diğer YK üyeleri için “şirkette hiç bir hissedarlıkları bulunmayan bir takım eski ve yönetim kurulu üyeleri” olarak bahsetmesi ile tarafsızlık ilkesini ayaklar altına almış oldu.

 

Bir yanıt yazın