BorsaAnaliz.net

Türkiye'nin Borsa Analiz Sitesi

Aracı Kurum Raporları

Gün içinde düşük hacimli sıkışık seyir oluşabilir

Güne alıcılı başlangıç yapan ve gün içinde 1.420,77 ile yeni tarihi zirve test eden BIST100 endeksi günü %0,90 yükselişle 1.417,66’dan tarihi yüksek seviyeden kapattı. Bankacılık endeksi yatay hareket ederek negatif ayrıştı. Yurtdışı piyasalardaki kısa süreli panik satışları sonrası risk alma iştahı güçlü kalmaya devam ederken, yurtdışı borsalar günü güçlü yükselişlerle kapattı. TL ise TCMB faiz kararı öncesi günü sınırlı değer kazancıyla kapattı. Yurtdışı majör piyasalar bugün Noel tatili başlangıcı nedeniyle erken kapanacak. O nedenle gün içinde düşük hacimli kısmen sıkışık seyir yaşanması beklenir. Ancak TCMB faiz kararı sonrası piyasalarda bir miktar dalgalanma yaşanabilir. CDS’ler günü 329 seviyelerinden kapatırken

, TL varlıklara yönelik risk alam iştahının güçlenmeye devam ettiğine işaret ediyor. Yurtdışında ise VIX endeksi 23 seviyelerine gerilerken hafta başında borsalarda oluşan volatilite ve endişenin ortadan kalktığına işaret ediyor. Bugün yurtiçinde TCMB faiz kararı takip edilecek. Genel piyasa beklentisi TCMB’nin 150 baz puan faiz artışına gidebileceği yönünde.

TCMB’nin beklentilere paralel bir faiz artışına gitmesi fiyatlamalar içinde yer aldığı için etkisinin sınırlı olması beklenir. Ancak, beklentiden düşük bir faiz atışı ya da pas geçilmesi durumunda TL’de değer kayıpları oluşabilir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri sınırlı pozitif seyir izlerken, Asya borsalarında Çin hariç pozitif seyir var. Endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde düşük hacimli sıkışık bir seyir oluşması beklenmektedir.

İlginizi Çekebilir;  Teşvik paketi görüşmeleri ile salgın kaynaklı endişeler önemini koruyor