BorsaAnaliz.net

Türkiye'nin Borsa Analiz Sitesi

Borsa

Yapı Kredi’nin ortağı UniCredit’in geleceği belirsiz

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Girişimci Leonardo del Vecchio, İtalya’nın iş dünyasının renkli isimlerinden biri. Bir dönem yetimhanede yaşamış olan Vecchio şimdi bir milyarder. Vecchio aynı zamanda bankacılık sektöründe de aktif: İtalya’nın ikinci en büyük bankası UniCredit’in %1,9’luk hissesine sahip. Ancak bankanın CEO’su Jean Pierre Mustier Nisan ayında ayrılacağı için yeni bir yöneticiye ihtiyaç var.

Bankanın yönetim kurulu, yeni bir CEO için arayışa başladı. Bu konuda yatırımcılarla da görüşmeler yürütülecek.

Devlet de işin içinde

İtalya’nın iş dünyası odaklı gazetesi Il Sole 24ore’nin Editörü Marco Ferrando, bankadaki gelişmeleri bir süredir takip ediyor. Ferrando’ya göre del Vecchio, UniCredit’in yeniden yapılandırılma sürecinde rol oynamak istiyor. Ferrando, “Vecchio yeni CEO’nun siyasetle ilişkisi olmasını istemiyor” dedi.

Yatırımcılar birleşmeye karşı

Ekonomist Marcello Messori, “bu durum şirket satın almayı düşünmeden önce

buy stromectol online

, kendi geleceğini belirlemesi gereken bir banka için sorun yaratıyor” dedi. Milyarder del Vecchio da dahil olmak üzere, diğer yatırımcılar da güçlük içindeki Monte dei Paschi’nin satın alınmasına karşı çıkıyor.

Alman bankasının da geleceğini belirleyecek

UniCredit’in geleceği aynı zamanda Alman bankası HypoVereinsbank’ın da geleceğini belirleyecek. Alman bankası 15 yıldan uzun süredir UniCredit’in bir birimi olarak faaliyet gösteriyor. Finans gözlemcisi Ferrando, “bu oldukça önemli çünkü Mustier uluslararası bir birleşmeyi mümkün kılacak bir yeniden yapılandırma tasarlıyordu” dedi. Açıklamasının devamında, “eğer İtalyan şirketleri, Avrupa’nın geri kalanındakilerden ayrılmış olsaydı, bir başka Avrupa bankası ile ilişki daha kolay olabilirdi. Ancak diğer yandan, mevcut yapıda bu oldukça zor” ifadesini kullandı.

İlginizi Çekebilir;  SBK operasyonunda şirket sahibi bekçi çıktı