BorsaAnaliz.net

Türkiye'nin Borsa Analiz Sitesi

Ekonomi

Restoranları sağlıklı gıda kurtaracak

Normalleşmeyle birlikte restoranlarda öne çıkan “taşınabilir, paketli ve sağlıklı ürünlerin” işletmelere ilgiyi tekrar artırması bekleniyor.

Deloitte Türkiye’nin, salgının yeme-içme sektörüne etkisinin araştırdığı “Kovid-19 Etkisinde Restoran Sektörünün Bugünü ve Geleceği” raporuna göre, değişen ihtiyaçları karşılamaya yönelik yeni fikirler, bu fikirlerin test edilmesi ve hayata geçirilmesi pandemi döneminin sektörde yarattığı etkiyi minimum hale getirmeye yardımcı olacak.

Türkiye’de irili ufaklı 100 bin işletme ve doğrudan 2 milyon çalışanla faaliyet gösteren yeme-içme sektörü, alınan inisiyatif ve yeniliklerle tüketicilerini yeniden kazanmaya odaklanacak.

Salgın sırasında değişen tüketici davranışları ve normalleşme süreci boyunca restoranlarda alınacak önlemler düşünüldüğünde keyif ve sosyalleşme ile özdeşleştirilen işletmeler, eski cazibelerini yitiriyor. Normalleşme sürecinde müşterilerini geri kazanmayı hedefleyen işletmeler, tüketicilerin kendini güvende hissetme ihtiyacını karşılamaya ilişkin uyum faaliyetleriyle ön plana çıkıyor.

MÜŞTERİ BEKLENTİLERİ DEĞİŞTİ

Normalleşme süreciyle birlikte değişen ihtiyaçlara ilişkin müşterileri bekleyen yenilikler de dikkati çekiyor. Araştırmaya göre, yeni normalde şu yenilikler bulunuyor:

Yeni dönemde müşterilerin kendi siparişlerini kendilerinin aldığı dijital menülerin ve antimikrobik ekranlı tabletlerin yaygınlaşması ve tüketici tercihlerine bağlı olarak online sipariş, eve teslimat, arabaya servis gibi hizmetlerin artması bekleniyor.

Araştırmaya göre, Nisan’da katılımcıların yüzde 27’si restoran ve yemek hizmetlerine daha az harcama yapmayı planlarken, bu oran haziranda yüzde 13’lere kadar geriliyor.

DİJİTAL ARAÇLARA YATIRIMLAR SÜRECEK

Deloitte Ulaştırma Turizm ve Hizmet Lideri Osman Arslan, gelecek dönemde restoranların dijital araçlara yönelik yatırımlarını artırmayı sürdüreceğini bildirdi.

İlginizi Çekebilir;  Son dakika... Bakan Albayrak: Türkiye, üst lige çıkma hedefinden sapmadan yoluna devam ediyor | Video

Arslan, “Malzeme tedariki tarafında yerel ve yerelleştirilmiş tedarikçilerin, menülerde bağışıklık sistemini güçlendirecek bağışıklığı güçlendirici ürünlerin ve sosyal mesafe tedbirlerinin öneminin giderek ön plana çıkmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın