BorsaAnaliz.net

Türkiye'nin Borsa Analiz Sitesi

Ekonomi

KYK yurt başvuruları ne zaman? 2020 KYK burs ve kredi başvurusu hangi tarihte? e-devlet KYK başvuruları…

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversitelere yerleşen adaylar KYK başvuru sürecine ilişkin detayları araştırmaya başladı. Gençlik ve Spor Bakanalığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden sürece ilişkin önemli açıklamalar geldi.

KYK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, her yıl ağustos ayında aldığı yurt başvurularını, bu yıl yaşanan pandemi süreci sebebiyle “Yükseköğretim Kurulu’nun açıklayacağı akademik takvime göre belirleyecek ve kamuoyuyla paylaşacak’ denildi.

Buna göre gözler YÖK’ün açıklayacağı akademik takvime çevrilecek. Akademik takvim açıklandıktan sonra başvurular alınacak.

KYK BAŞVURU GELİŞMELERİ NEREDEN TAKİP EDİLECEK?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruya ilişkin her tür bilgiye Gençlik ve Spor Bakanlığı (gsb.gov.tr) ve Genel Müdürlüğümüzün resmi internet adreslerinden (kygm.gsb.gov.tr) ulaşabilecektir. Gelişmeler Bakanlığımızın sosyal medya hesaplarından da (@gencliksporbak) takip edilebilir.” İfadelerine yer verildi.

E- DEVLET KYK YURT VE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

GSB KYK başvuruları ile ilgili süreci başlattıktan sonra e-devlet’e TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapan adaylar buradan başvurularını gerçekleştirebilecekler. E-devlet’te yer alan arama butonuna Gençlik ve Spor Bakanlığı ya da Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yazılarak ilgili hizmete ulaşılabilecek. Ancak başvuru işlemleri Bakanlık tarafından yapılacak açıklama ile birlikte hizmete açılacak.

5f4764e2b57f15178cb14e5b

 

İlginizi Çekebilir;  Dolar ne kadar, Euro kaç TL? Son dakika döviz kurları 14 Ağustos 2020

Bir yanıt yazın