BorsaAnaliz.net

Türkiye'nin Borsa Analiz Sitesi

Borsa

Bursa Kervansaray Otelde Ruhsat Krizi – Selim Sayılgan Kanunsuz Hamlelerinden Vazgeçmeyecek mi?

Daha Önce Bursa Kervansaray Termal Otelin İşletmesi için sahtecilik eylemi gerçekleştiren Selim Sayılgan ve suç ortakları toplam 19 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına dair hüküm verilmesine rağmen Benzer eylemlerine devam eden Selim Sayılgan durmuyor.

Halka açık bir anonim şirket olan Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.  Kervansaray Termal Otelin şirkete ait olmasına rağmen hali hazırda suç teşkil eylemlerle hukuka aykırı şekilde “Derbend Termal Turizm Sağlık Hizmetleri A.Ş.” tarafından işgal edildiğini iddaa ediyor ve bunu mahkeme kararı ile ispatlıyor. Kervansaray Termal Otel’i hukuka aykırı ve suç teşkil eden eylemler ile işgal eden şirket tarafından Bursa Osmangazi Belediyesine İşletme Ruhsatı başvurusuna dayanak olarak sunulan “Ankara 24. Noterliği’nin 19745 yevmiye nolu ve 25/11/2013 tarihli, Otel İşletim ve Kira Sözleşmesi” nin; T.C. Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2019/635 E. ve 2022/422 K. sayılı Gerekçeli Kararı ile sahte olduğunun tespit edilmiş durumda.

 

İşgalci Şirket Ruhsat Alabilecek mi?

Sahtecilik eylemini gerçekleştiren Selim Sayılgan ve suça iştirak eden diğer sanıkların TCK.’nın ilgili hükümleri uyarınca toplam 19 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına dair hüküm verildiğinin, şirket tarafından sahteliği yargı makamlarınca sübut bulan “25/11/2013 tarihli Kira Sözleşmesi” esas alınarak hukuka aykırı başvuruda bulunulduğu Kervansaray Yatırım Holding tarafından Osmangazi Belediyesine bildirildi. Şimdi Kervansaray Termal Otelin işletme ruhsatının kime verileceği merak konusu oldu. Resmi olarak otelin sahibi olan Kervansaray Yatırım Holding hukuki savaşını sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir;  Karsan’da üst düzey atamalar

Yatırımcılar Şaşkın, Kendi Otellerinin Kazancı Şirkete Girmiyor

Borsada Kervansaray Yatırım Holding Hisselerine sahip yatırımcılar da Kervansaray Termal Otelin bir ana önce şirket bünyesine geçmesi için konuyu takibine almış durumdalar. Bursa Osmangazi Belediyesine Dilekçeler ile başvuru yapan yatırımcılar, Kervansaray Termal Otelin Ruhsatının gerçek sahibi olan Kervansaray Yatırım Holding’e verilmesini ve otel kazançlarının şirket tarafından elde edilerek yatırımcılara yansımasını bekliyorlar.

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın