BorsaAnaliz.net

Türkiye'nin Borsa Analiz Sitesi

BorsaKulis

Bursa Kervansaray Otelde Ruhsat Krizi Bitmiyor – Selim Sayılgan Ceza Aldı Fakat Durmuyor

Bursa Kervansaray Termal Otelin İşletmesi için daha önce Selim Sayılgan ve suç ortakları tarafından sahtecilik eylemi gerçekleştirildiği iddiası sonucu toplam 19 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına dair hüküm verilmesine rağmen kanunsuzluğa devam eden Selim Sayılgan durmuyor.

 

Halka açık şirket Kervansaray Otelleri’nin Çekirge işletmesinde skandal!

Osmangazi Belediyesi’nin Göz Yumduğu Ruhsatsız Otel İşletmesi Tepki Çekiyor.

Osmangazi Belediyesi’nin ruhsatlandırma süreçlerindeki eksiklikleri, Kervansaray Termal Oteli’nin işletme ve içki ruhsatları olmaksızın faaliyet göstermesi skandalıyla bir kez daha gündeme geldi. Kolan Hastaneleri Grubu’nun kurduğu Derbent AŞ tarafından işletilen Çekirge’deki Kervansaray Termal Oteli için mahkeme ‘boşaltma’ kararı verdi. Otelin uzun bir süredir işletme ruhsatı ve içki ruhsatı olmadığı ve bunun makamlarca bilgisi olmasına rağmen dikkate alınmadığı ortaya çıktı. Hukuki sürecin devam ettiği ve işletmenin sahte kira kontratları ile yönetildiği iddiaları, kamuoyunda ciddi rahatsızlığa yol açtı.

Mahkemenin otel için ‘boşaltma’ kararı vermesine karşın, Osmangazi Belediyesi’nin bu kararın uygulanmasını askıya alması tepki çekti. Termal oteli sahte kira kontratı ile işleten şirkete verilen boşaltma kararının ise Osmangazi Belediyesi tarafından bekletildiği öğrenildi. İşletme ruhsatı olmadığından daha önce verilen ‘boşaltmayı durdurma’ kararını kaldıran mahkeme, boşaltma kararı aldı. Aile içi kavga sebebiyle şirketi dolandırdığı iddia edilen Selim Sayılgan’ın sahte kira kontratı hazırlamak suretiyle 19 yıl ceza aldığı ve yargı sürecinin sürdüğü biliniyor.

 

Yatırımcı İsyan Ediyor Otel Gelirleri Şirkete Gelsin İstiyor

 

Kervansaray Yatırım Holding Hisselerine Borsa İstanbul da yatırım yapan yatırımcılar da Kervansaray Termal Otelin bir an önce şirket bünyesine geçmesi için gerekli tüm girişimleri gerçekleştiriyorlar. CİMER’e dilekçeler ile başvuru yapan yatırımcılar, Kervansaray Termal Otelin Ruhsatının gerçek sahibi olan Kervansaray Yatırım Holding’e verilmesini ve otel kazançlarının şirket tarafından elde edilerek yatırımcılara yansımasını bekliyorlar. Dilekçelerinde yatırımcılar şu konuya dikkat çekiyor;

İlginizi Çekebilir;  Ömer Özbay Papilon hisselerini sattı

Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. Osmangazi Belediyesi’ne başvurduğu ve Otel’in tüm ruhsatlarının ve mülkiyetinin kendisine ait olduğunu ancak Otel’e alınmadığını, Otel’in ruhsatsız kaçak işletildiğini Belediye’nin tüm birimlerine ihbar ettiği halde Belediye bu duruma göz yummakta kaçak işletmeyi durdurmamaktadır.

 

Cimer’e yazılan dilekçelerde Yatırımcıların Talebi şu şekilde;

Tüm bu nedenlerle,İşgalcinin ruhsatlarının bulunmaması nedeniyle faaliyetten men edilmesini ve işgali nedeniyle Otel/işyeri açma ve çalışma ruhsatı ve diğer tüm alt hizmetleri vermek hakkı olmayan kaçak işletme olan Derbend Termal Turizm Sağlık Hizmetleri A.Ş. yetkilileri, Selim Sayılgan ve Osmangazi Belediyesi’nin konuya ilişkin sorumluluğu bulunan tüm yetkilileri  hakkında suç teşkil eden eylemleri nedeniyle gerekli tüm hukuki, idari ve cezai işlemlerin ivedi başlatılmasını tüm önlemlerin alınmasını ve haklarında suç duyurusunda bulunulmasını talep ederiz.

 

 

Kervansaray Termal Otel, Bursa’nın Çekirge semtinde yer alan ve Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.’ye ait olan bir termal oteldir. 1987 yılında inşa edilen otel, hem tarihi atmosferi hem de şifalı suları ile misafirlerine unutulmaz bir konaklama deneyimi sunmaktadır.

Otel Hakkında:

  • Konum: Kervansaray Termal Otel, Bursa şehir merkezine 5 km, Uludağ’a ise 35 km uzaklıktadır. Otelin etrafında tarihi ve turistik mekanlar, alışveriş merkezleri ve restoranlar bulunmaktadır.
  • Odalar: Kervansaray Termal Otel’de 198 standart oda, 7 superior suite, 6 standart suite ve 2 engelli odası olmak üzere toplam 211 oda bulunmaktadır. Odalar modern bir tarzda dekore edilmiş olup, klima, TV, Wi-Fi gibi imkanlar sunmaktadır.
  • Termal Havuzlar: Otelde açık ve kapalı olmak üzere iki termal havuz bulunmaktadır. Havuzların sıcaklığı 44°C’dir ve romatizma, eklem ağrıları, cilt hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir.
  • Diğer Hizmetler: Otelde spa merkezi, hamam, sauna, fitness salonu, restoranlar, barlar, toplantı salonları ve otopark gibi birçok hizmet de mevcuttur.
İlginizi Çekebilir;  Suçlular yapay zekayla yakalanacak

 

Bir yanıt yazın