BorsaAnaliz.net

Türkiye'nin Borsa Analiz Sitesi

Kulis

İhlas hisselerine Kanal İstanbul piyangosu

– KULİS HABER 

Katar, Kuveyt başta olmak üzere çeşitli Arap ülkelerinin emirlerinin satın aldığı arsalarla yeniden gündeme gelen ve ülkemizin birinci gündem maddesi olarak tartışılan Kanal İstanbul projesi bölgedeki inşaat şirketlerinin iştahını kabartmaya başladı. Çekmece çevresinde çok sayıda inşaat yatırımı bulunan ve bölgede yeni projelere imza atacağı söylenen İhlas Grubu da bu şirketlerin başında yer alıyor. Bu beklenti ise yıllardır yerinde sayan İhlas Grubu hisselerine sert yükseliş olarak yansıyor.

BORSAYI VE BAZI HİSSELERİ HAREKETLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki kararlı tutumu ve bakanlıkların gerekli çalışmaları başlatmış olması borsa cephesinde de beklentileri artırıyor.

Borsanın rekor üstüne rekor kırdığı bir dönemde yeni beklentiyle yönünü yukarı çeviren İhlas Holding hisseleri dün en çok kazandıran hisseler arasında üst sıralarda yer alırken grubun diğer şirketleri de önemli oranında getiri sağladı.

GÖZLER İHLAS GRUBU HİSSELERİNDE

İhlas Holding kısa vadede 40 kuruş seviyelerinden 90 kuruşa kadar yükselirken, İhlas GYO 70 kuruştan 1.20 kuruşa kadar çıkış kaydetti.

İhlas gazetecilik 2 liradan 5 lira seviyesine kadar tırmandı, İhlas Yayın ise 60 kuruştan 90 kuruşa kadar yükseldi. İhlas Ev Aletleri de bu yükseliş trendine ayak uydurarak 1.40 liradan 2.70 liraya kadar yükseldi.

75 MİLYARLIK PROJE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği 75 milyarlık Kanal İstanbul projesinde geri sayıma geçildi. 1 milyon 500 bin kişiye istihdam, günlük 160 geminin geçişine ev sahipliği yapması beklenen proje hesaplanan getirisi ile 5 yıl içinde kendini finanse edecek.

İlginizi Çekebilir;  Doğtaş Kelebek’ten yatırımcıları yanıltan açıklama

Bir yanıt yazın